zaterdag 1 juli 2017

Reisplannen!

23-10-2017 - Het gaat kriebelen....

Just 3 weeks to go! 

Afgelopen vrijdag zijn we bij de GGD geweest. Helaas te horen gekregen dat ik Zadok voor de hele periode moet volstoppen met anti-malaria middelen. Voor mijzelf is het maar voor 4 weken + de voor-en naperiode, dus ook aardig wat, maar toch veel minder dan Zadok. Ik overweeg nog even of ik dat echt ga doen, zo lang. Het verschil zit erin, dat in (ei-)landen waar voor mij het bij me hebben van een Nood Behandeling voldoende is, door kinderen gewoon geslikt moet worden. 
Eerder hebben we beiden een keer Lariam gebruikt. Dat is de pil die je maar één keer per week hoeft te slikken en die zwaarder is dan de dagelijkse pil. Voor deze pil wordt vaak gewaarschuwd ivm bijwerkingen die minder prettig zijn, zoals hallucinaties. Om maar iets te noemen;). Heel erg gelukkig hadden wij beiden nergens last van! Alleen had Zadok last van slapeloosheid, wat op zich wel vervelend was, de weken voorafgaand aan onze reis. Maar daar is mee te leven. 

Zojuist ook het eerste hostel geboekt .. in Singapore... 2 nachtjes, voor we doorvliegen naar Bali. Het schijnt nog niet erg lekker te gaan met die vulkaan daar overigens! Maar ik vertrouw er maar op dat deskundigen op tijd met waarschuwingen en omleidingen komen!

Vorige week in de herfstvakantie nog een nieuw keukenblok gekregen, en de timmerman wat klusjes laten doen die maanden geleden al gedaan hadden kunnen/moeten worden.. Maar nu is het klaar en dat geeft een opgeruimd gevoel. Ready to leave the house!

Tenslotte nog een kleine ingrijp voor vertrek; er blijkt een verstandskies uit te moeten bij mij. Eigenlijk twee, maar ik houd het maar even bij één. Ik dacht dat ik de dans ontsprong, want ik heb werkelijk nooit last van deze kiezen, maar het schijnt preventief te zijn. Vooruit maar. Als dat kan voorkomen dat ik straks in Indonesië moet gaan, prima!

Het is gek, want 12 weken weg is helemaal niet zo lang. Veel mensen gaan veel langer. Maar toch heb ik het gevoel dat ik van alles moet regelen en netjes achterlaten. Met de reis zelf ben ik nauwelijks bezig! Is dit nou ontnesteldrang..? 


04-10-2007 - Voorbereidingen

Op 1 juli van dit jaar schreef ik over grote plannen. Die worden nu wat concreter! En de nodige voorbereidingen zijn getroffen. Het meest voor wat betreft de afronding van het werk op school, en het achterlaten en verhuren van mijn huis (wat is gelukt!). Voor de reis zelf heb ik inmiddels besloten dat het veel Indonesië gaat worden, Bali, Lombok, Sumbawa, Sumba, Flores (op het kaartje West Nusa Tenggara en Oost Nusa Tenggara).. en dan Oost-Timor, met op de 'terugweg' Borneo, Brunei, Vietnam... maar ik zie wel... Begin en eindpunt van de ronde is trouwens Singapore. Of, als je wilt, Amsterdam.


Wat heb ik verder gedaan? Reisgidsen besteld van de genoemde landen, voor Zadok geregeld dat hij bij terugkomst naar groep 1 van de basisschool kan (dan is hij nl 4 jaar!) en oa. voor onze veiligheid SOS-kaartjes laten drukken. Nu nog een paar drukke weken, afscheidsfeestjes van Zadok bij de gastouders en een afscheidsborrel voor wie wil.. De tijd gaat wel erg snel ineens.! Nog 6 weken te gaan!

SOS kaartjes

1 juli 2017 - Grote plannen... tara....!!Ja, het gaat er van komen en het komt dichterbij... de uitvoering van een droom..
Met dank aan de Hogeschool Rotterdam, die mij een hele onderwijsperiode wil missen..
Van half november t/m eind januari zijn wij ABROAD!! 
12 aaneengesloten weken vrij!! Maar liefst 12 weken om plannen voor te maken!!

Wat gaat het worden? Een reis! 
Waar gaat de reis naar toe? Alles ligt nog open!
Wordt het cheap travelling in Azië?
Wordt het meeting friends in Israël, Iran (grappige combi trouwens), India..?  
Wordt het thema-travelling.. duik ik in het slavernijverleden bijvoorbeeld?

Kortom: het kan nog alle kanten op, met uitzondering van de verkeerde kant!

De komende weken ga ik mij oriënteren. Wat is wenselijk, wat is haalbaar, wat is betaalbaar? Wat is leuk voor Zadok? Wat is een logische route? Wat levert leuke ontmoetingen op? Waar wil ik graag naar toe..?

Kortom: inspiratie!
Wordt vervolgd!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten