dinsdag 5 december 2017

Koelte! #Ruteng

De temperatuur is hier echt fantastisch. 24 graden! We zijn in Ruteng, in de bergen. Door het grote temperatuur verschil lijkt het net of we in een andere wereld (of een ander land) zijn terechtgekomen. Het is even bijkomen van de warme dagen die we gehad hebben. Sumbawa en Labuanbajo waren erg warm. 
Na het ontbijt, met mooi uitzicht, maken we een trip per motorfiets. De bestemming is de hobbit grot. In 2003 zijn hier meerdere skeletten gevonden van volwassenen die de lengte hadden van een kind van 3. Deze 'vondsten' worden nu de hobbits genoemd. De tocht er naar toe is vooral heel mooi. Overvloedig groen. En volgens Zadok: 'Wat is het hier heerlijk rustig'.

Uitzicht vanaf hotel

Klaar voor de trip






De grot



Onze chauffeur moet even tanken, voor we verder gaan naar deel 2 van de tocht. Deel 2 is richting het Spider rice terrace. Daarvoor moeten we eerst weer een eindje rijden en daarna een eindje klimmen.


Het benzinestation



Een stop onderweg


De klim naar de terrassen

Het spinnenweb terras


Toen we weggingen bij het uitkijkpunt, zei Zadok: 'Hey, dit is dezelfde weg als de heenweg'. Ik zei, 'ja, want we gaan weer terug'. Hij: 'maar we hebben nog niet gegeten!'

Gitaarles

Op de terugweg een enorme plensbui. 
Tussen de middag (raar gezegd eigenlijk) zijn we even in het hotel geweest. Daarna zijn we het stadje ingelopen. Er ligt nogal wat nationale historie hier. De Nederlanders hebben hier gewoond in de periode van de kolonisatie. Gezien het klimaat heel begrijpelijk. Er is een kathedraal uit deze periode, waar de eerste bisschop een Nederlander was. Dhr Van Bekkum. Ruteng is de hoofdplaats (er zal vast een betere katholieke term voor zijn) van het bisdom.

Sinterklaas vieren

Het standbeeld - de naam heb ik nog niet kunnen achterhalen.

Vrolijke jongens

We laten de geschiedenis weer even tot leven komen!

De kathedraal

'Zo, dan is het weer mooi schoon als de kerk open gaat.'

Spel

En ze kijken naar ..

.. is geen spin overigens.

Het einde van de middag. Lachen. Zadok als bezienswaardigheid op op zich al een bezienswaardigheid! Humor!
























Geen opmerkingen:

Een reactie posten