vrijdag 19 januari 2018

De trots en de schrik van de rivier

De trots en de schrik van de bevolking, ook hier: de krokodil. De Sarawak rivier schijnt er vol mee te zitten. En, maandelijks wordt er één persoon door een krokodil gedood. Tot voor kort een beschermd dier, nu vanwege het grote aantal, mogen krokodillen die een gevaar vormen gedood worden. We hadden er nog geen gezien en wilden wel graag..., vandaar dat het 'Jong's crocodil farm' werd, dichtbij Kuching.
Het zijn dieren in gevangenschap, daar valt wat van te zeggen, maar ik heb het als heel indrukwekkend ervaren. Het is heel groot. Er zijn honderden krokodillen. Klein, groot, jong, oud, diverse soorten. We zagen een voeder-moment, waarbij krokodillen omhoog het water uitkwamen om een kip te pakken. Het zijn machtige, indrukwekkende dieren. Hun kaak, maar ook hun staart heeft een enorme kracht. Deze dieren moet je niet vrij tegenkomen. Ze zijn ook supersnel; ineens, vanuit stilstand, zijn ze zo weg.
Behalve krokodillen waren er ook andere mooie en unieke dieren. Er waren prachtige pauwen. Er was een Maleisische sunbear, die heerlijk lag te zonnen. Er was een Aziatische katachtige beer. Mooie vissen, schildpadden, een python... er was veel te zien.
Dat was allemaal gisteren. Vanochtend hebben we Kuching, kattenstad, nog wat verder verkend. Het is een leuke, gezellige stad en een paradijs voor souvenir liefhebbers. (De foto's hiervan heb ik toegevoegd aan mijn vorige blog.)
Daarna vlogen we naar Miri. Miri ligt nog steeds in Sarawak, deelstaat van Maleisië. Het ligt tegen Brunei aan, waar we morgenmiddag per bus naar toe hopen te gaan. Overdag verkennen we Miri.

Informatie



Zonnebadende beer

Aziatische katachtige beer

Pauwenverblijf




Schitterende visvijver


Wie hem/haar het eerste ziet..




Oeps..

Voeder-uurtje





Belangstellende toeschouwer

Nog ééntje dan

Nogmaals dan..

Voor wie verder geïnteresseerd is..


Afscheid van Kuching vanmorgen, mango-cheese...










Geen opmerkingen:

Een reactie posten