dinsdag 9 januari 2018

Weinig te melden, alleen iets over koffie - en de VOC!

Nagenoeg niets te melden deze keer.. alleen even een update èn het feit dat we op de evenaar zitten nu, de plek waar de coffee belt loopt: dus goede koffie!
We zijn afgelopen maandag van Denpasar (Bali) gevlogen naar Balikpapan (Kalimantan). Een exotische naam.. en vandaag, woensdag, vliegen we naar Palangkaraya, klinkt ook al zo exotisch. Balikpapan is verder niet zo exotisch. Het is de modernste stad op het eiland. We hebben de dag gisteren doorgebracht in Aqua Boom, een onlangs geopend waterpark. Prima plek overigens.
Erg leuk was dat ik tegen een koffiebar aanliep met een vol-Nederlandse naam. En dat terwijl de mensen hier al nauwelijks Engels spreken. Ik vroeg waar de naam vandaan kwam en of ze het uit konden spreken. De keten komt van Java (in de koloniale tijd werd er veel koffie verhandeld) en de uitspraak was op 2 verbeteringen na goed. De ij/ei sprak men uit als ie. De upperclass van Indonesië dronk hier koffie trouwens. Het was dan ook in een luxe winkelcentrum.



Pijltje wijst Balikpapan aan.

Aqua Boom
Toevoeging:
Voor we naar het vliegveld gaan, drinken we nog even koffie bij Warung. En wat zie ik binnen in de vitrine: prachtige borden uit de VOC tijd! En zo wordt ons bezoek aan Balikpapan toch nog interessant!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten