dinsdag 14 november 2017

First days: in Singapore.


Dag 1: And there we go #Schiphol airport
Dag 2
We zijn gearriveerd. In Singapore althans. De vluchten gingen zeer voorspoedig. We hadden gelukkig ruimte op de nachtvlucht omdat er niemand naast ons zat. Dokje kon lekker liggen en sliep als een blok. In Singapore is het 7 uur later dan in Nederland. Aankomst dus om 16.15u vgl met 9.15u. Klein dingetje voor iemand die net een lange nacht geslapen heeft. Hoe krijg je die weer naar bed? En stil op een slaapzaal voor 8 personen? Bijna niet dus. Twee keer besloten om er toch maar weer uit te gaan;). Uiteindelijk gelijmd met drop en pindakoek, al kauwend viel hij als een blok in slaap om 1u. We deden er al met al zo'n 2 uur over om van vliegveld bij hostel te komen. Het was heel makkelijk, maar ook dat moet je toch eerst uitzoeken. We hebben nu een 3 days tourist card voor het OV en de nodige plattegrondjes. Het wordt al gauw donker na aankomst. We verkennen de buurt nog even, drinken iets en proberen dan te slapen.

Net aangekomen in het hostel.

Onze bedstee. Samen in het onderste bed.

Hij wil op de foto bij elk beeldje.

En vraagt zich af wat dit nou weer is. Soms liggen er koekjes bij. Vraagt best wat uitleg vermogen in jip en janneke taal. 

Drinken bestellen.

Jelly grass is toch niet zo lekker als het eruit ziet.
Dag 3
We hebben vandaag een heerlijke dag. Allereerst lukte het ons niet om vroeg op te staan:). Daarna ontbeten we in een tentje langs de weg. We hebben erg gelachen, want het eitje was zo zacht gekookt, dat het eiwit nog niet eens wit was. Alles gleed uit de schil. Schijnt hier de gewoonte te zijn. 
We gingen met de trein naar Gardens by the Bay. Een prachtig aangelegde tuin mét een kinderpark erbij. Het was heerlijk, zowel de tuin als het water. Daarna eventjes naar China town en Little India. Ik heb begrepen dat 70% van de mensen in Singapore trouwens Chinees is. Ik vind Singapore een leuke, relaxte stad en makkelijk te bereizen. In de avond gingen we op bezoek en aten en zwommen we bij Dirk, Andrien en Esther de Korne. Oud_Rotterdammers. Supergezellig. Onderweg naar huis sliep Dokje al. Wel lekker rustig;!

Een gat in de dag slapen in Singapore.
Een zacht gekookt eitje!

Een vd gebouwen bij Marina Bay.

Selfie :)

Waterbuffel.

Draak?

Aapjes.

De kindertuin. Geweldig!

Hij geniet hier wel.

China town

China town

Speeltuin bij Little India

In China town

Bij Dirk & Andrien.

De maaltijd, echt Singapoors.

Avondzwemles van Dirk.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten